Ayuh sokong kempen, ‘Haramkan DAP’ di Malaysia!

single-image

KUALA LUMPUR – PARTI dominan dalam Kerajaan Malaysia, DAP perlu diharamkan kerana terbukti menjadi sarang pengganas, dan terkait dengan pelbagai bahan propaganda bercetak, seperti komik Belt & Road Initiative For Win-Winism.

Gerakan haramkan DAP harus bermula dari rakyat yang menolak sebarang bentuk perkauman, extremis, radikal dan komunis dalam negara.

Naib Presiden Barisan Jemaah Islamiah Se-Malaysia (Berjasa), Ustaz Mohd Hazizi Ab Rahman berkata, individu yang disyaki terbabit dengan keganasan sudah mencapai hirarki tinggi dalam DAP, seperti Timbalan Pengerusi DAP Negeri Sembilan, dan dalam kerajaan iaitu Exco Kerajaan Negeri Melaka.

“Adakah ideologi ekstrem yang mereka dukung serasi dengan ideologi DAP? Jika tidak, bagaimana mereka boleh menjadi calon DAP dan seterusnya memenangi pilihan raya?

“Gerakan keganasan dalam DAP hanya dapat dibanteras dengan mengharamkan DAP itu sendiri,” katanya.

Terdahulu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang juga EXCO kerajaan negeri Melaka, antara tujuh individu ditahan pihak polis selepas dipercayai terbabit dalam majlis memperingati perjuangan kumpulan pengganas Pembebasan Harimau Tamil Eelam (LTTE).

Mereka ditahan kerana didakwa mempromosikan, menyokong dan memiliki bahan serta mengagihkan dana yang mempunyai kaitan dengan kumpulan pengganas itu.

Sebelum ini dilaporkan, Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP), Datuk Ramesh Rao mendakwa Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng sebenarnya mengetahui pergerakan LTTE dalam DAP.

Bagaimanapun beliau berkata, penasihat veteran dan Setiausaha Agung parti rasis itu tidak mengambil tindakan walaupun sudah mengetahui pergerakan LTTE yang bersarang di dalam parti.

LTTE yang diketuai V Prabhakaran mencetuskan pemberontakan pemisah untuk mewujudkan wilayah autonomi Tamil Eelam, utara Sri Lanka apabila golongan majoriti Sinhala menindas masyarakat Tamil iaitu kumpulan minoriti.

Kumpulan pemberontak itu dilaporkan tidak aktif lagi selepas Prabhakaran terbunuh dalam operasi ketenteraan Kerajaan Sri Lanka, pernah disenarai hitam sebagai kumpulan pengganas dan diharamkan lebih 30 negara, termasuk Malaysia.

Bagaimanapun, menurut satu berita yang disiarkan oleh Sinar Harian, pihak berkuasa Sri Lanka telah menemukan sejumlah besar alat letupan bersama senjata api di rumah anggota utama LTTE di Ambalamkulam, Sri Lanka dalam satu serbuan pada 11 Oktober.

Dalam satu lagi isu komik Belt & Road Initiative For Win-Winism, Kementerian Dalam Negeri (KDN) digesa melakukan siasatan terhadap DAP berhubung penerbitan dan penyebaran buku komik tersebut.

Gesaan itu dilontarkan Ketua Pembangkang, Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob kerana parti itu dilihat seolah-olah cuba menghalalkan perjuangan komunis di negara ini.

“Pembangkang gesa KDN siasat semua pemimpin DAP dan sesiapa sahaja yang terbabit dalam penerbitan komik yang bertentangan.

“DAP di bawah ROS (Pendaftar Pertubuhan), adalah salah terbabit dengan perkara menyalahi undang-undang,” katanya dalam sidang media di lobi Parlimen, hari ini.

“Kami desak ROS kaji penubuhan DAP dan desak jika didapati salah, (DAP) perlu diharamkan,” desak Ahli Parlimen Bera itu lagi.

Sumber : Buletin Asia

Jom 'follow' dan 'like' kami:
7 Comments
 1. hamka 6 months ago
  Reply

  haramkan dap!!!

 2. Shahrol Nizam bin Bahari 6 months ago
  Reply

  Eloklah… Haramkan DAP!!
  MEREKA PUNYA AGENDA JAHAT..

 3. Haimie Penang 6 months ago
  Reply

  Saya sokong DAPig wajib di haramkan di Malaysia kerana jelas ada ahli-ahlinya terlibat dengan keganasan seperti Tamil ealam dan komunis.. ahli-ahli parti tersebut harus dilucutkan kerakyatan kerana ia memberi ancaman besar kepada negara

 4. Dap babi 6 months ago
  Reply

  Dap babi

 5. Syai 5 months ago
  Reply

  Mundur DAP

 6. Ismail b Long 5 months ago
  Reply

  Memang wajar dilenyapkan dari bumi Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published.